PRM: Val av ny gruppledare i Linköpings kommunfullmäktige | Sverigedemokraterna i Linköping

PRM: Val av ny gruppledare i Linköpings kommunfullmäktige

PRESSMEDDELANDE
Sverigedemokraterna Linköping

2019-08-22

Sverigedemokraterna Linköping har torsdagen den 22 augusti hållit möte med kommunfullmäktigegruppen, där det fattats viktiga beslut kring kommunföreningens framtid. Under mötet beslutades att Chris Dahlqvist som är ledamot i kommunfullmäktige och politisk sekreterare i dagsläget, tar över som gruppledare för Sverigedemokraterna i Linköpings kommunfullmäktige, efter Klas Ahlberg som har lämnat positionen.

Torsdagen den 22 augusti höll Sverigedemokraterna Linköping kommunfullmäktigegruppmöte i Linköpings stadshus. Under mötet fattades beslut kring flera valärenden som berör den innevarande mandatperioden. Bland annat beslutades att det kommer bli Chris Dahlqvist, som är ledamot i kommunfullmäktige och politisk sekreterare i dagsläget, som kommer att ta över efter Klas Ahlberg som gruppledare i kommunfullmäktige och ledamot i kommunstyrelsen. Beslutet fattades enhälligt av kommunfullmäktigegruppen och är tänkt att tas upp formellt för beslut under kommunfullmäktigesammanträdet tisdagen den 27 augusti.

 

Chris Dahlqvist (SD), Foto: Per Groth

Chris Dahlqvist (SD),
Foto: Per Groth

Chris Dahlqvist (SD), nyvald gruppledare, kommenterar:

– Jag är mycket tacksam över det stora förtroende som jag har fått av partiet, och jag är ödmjuk inför rollen, som är ny för mig. Nu vill jag satsa på att bygga ett starkt politiskt lag som ska bedriva tydlig sverigedemokratisk politik under mandatperioden och vidare mot valet 2022.

 

För mer information kontakta:

Chris Dahlqvist, gruppledare
013-20 70 47
chris.dahlqvist@sd.se

alt.

Jörgen Ring, politisk sekreterare
013-20 70 53
jorgen.ring@sd.se